KÕIK UUDISED

FOOD LAB: Mida muna?! Ritaga 9. aprillil

Munapühade eel toimuval "Mida muna?!" koolitusel saad kanamunadest teada kõik, mida eales teada oled soovinud. Valmistame koos 10 erinevat munarooga ja sööme end munadest ümmarguseks.

Kokkamise käigus õpid erinevate munaroogade küpsetamise tehnikaid, nippe ja nõkse, samuti seda kuidas ja millega munaroogi serveerida. Määrame muna värskust, räägime muna kasulikkusest ja isegi muna ehitusest😉 Kaasa saad põhjalikud retseptid.

Koolituse toimumist toetab Äntu Mõis oma mahepõllumajanduslikult peetavate kanade munadega. 

Äntu mõisa kanad, kes munevad Kikerikii munad, saavad puhastel põldudel kasvatatud sööta, mida suures osas kasvatab Äntu Mõis ise, aga ostab osa ka teistelt mahepõllumeestelt. Mahemunad on vabad antibiootikumidest ja hormoonidest, mida tavaliselt mittemahepõllumajanduslikus munatootmises kasutatakse. 
 
Mahemunade valimine tähendab, et toetad neid tootjaid, kes ei lisa sinu toidulauale potentsiaalselt kahjulikke lisandeid.

MEISTRIKLASS TOIMUB: 

9. aprill, 17.00-21.00
Gemoss Köögi ja Baarikunsti Õppetuba
Valukoja 5, Ülemiste City, Tallinn

Kindlusta endale koht meistriklassis ostes pilet siit

Koolitusel valmistame:

  • Pošeeritud munad ja Hollandi kaste röstleival;
  • Onsen Tamago - Jaapani kuulus koore sees pošeeritud muna;
  • Munapilved röstsaial (eriti sobilik lähenevate munadepühade puhul);
  • Munapuder ehk scrambled eggs kahel moel: argihommiku kiirelt pannil valmiv munapuder ja luksuslikult siidine nädalavahetuse munapuder, mille hoopis sabaga potis valmis keerutame;
  • Klassikaline Prantsuse omlett (teine tehnika kui tavalise omleti puhul ja omletti ei pruunistata);
  • Oeufs Cocotte** ehk volditud munad**, mis küpsetatud väikeses lamedapõhjalises vormis;
  • Shakshuka  ehk Põhja-Aafrikast pärit pannil valmiv munaroog;
  • Magus ahjuomlett.

Koolituse hinnas sisaldub:

  • Kihisev tervitusjook;
  • Kõige ülevaloleva valmistamine üheskoos;
  • Värskete roogade nautimine;
  • Kohv, tee ja vesi;
  • Osalejatele kaasa kingitused.

Meistriklassi kohtade arv on piiratud. 
Osalustasu: 65 €.

Kindlusta endale koht meistriklassis ostes pilet siit

KOOLITAJA

Rita Osa on juba väikesest peale köögis kodus olnud. Õppinud toidu armastamist ja austamist oma perelt, õppis ta TEKO-s kondiitriks ning viimased 12 aastat töötanud Oma Maitse retseptitoimetajana ning toidukoolitajana. 2024. aasta kevadhooajal jõudis Kanal2 ekraanile tema soe autorisaade Rita Köök. Loe Rita kohta lähemalt siit

VAATA LISA


Sarnased retseptid